V prosinci dojde k omezení provozu několika autobusových linek

V souvislosti s předvánočním provozem PID a také s letošním mistrovstvím světa ve florbale dojde od 26. 11. 2018 do cca 21. 12. 2018 k dočasným úpravám v provozu pěti linek PID v pracovní dny a dvou o víkendech. Část uvedených opatření je součástí vánočního prázdninového provozu PID, tj. provoz všech spojů PID bude ve stávající podobě obnoven v pondělí 7. 1. 2019.

V prosinci dojde i ke změně linky. (foto: Martin Chour)

Všichni dopravci se potýkají s nedostatkem personálu, mezi ně patří i dopravní podnik. V poslední době došlo k nárůstu výkonů, i neplánovaných akcí mimo PID, a tak oproti dřívějšku, kdy bylo možné komukoli zajistit požadované výkony, není možné všechno odjezdit. Vedení DPP se v posledních měsících dlouhodobě snažilo snížit objem smluvní dopravy mimo PID, některé závazky nebylo možné odřeknout, protože by zatížily provoz linek v okolí místa konaní akce. Mezi ně patří zajištění dopravy účastníků MS ve florbale, které v Praze proběhne na počátku prosince. 

O prosincových víkendech pojede linka 125 v intervalu 15 minut místo obvyklých 10 minut. Doporučujeme využít metro B a C s přestupem na Florenci. O víkendech rovněž dojde ke zrušení linky 143. Cestující mohu využít souběžné linky 149. Po skončení výluky v Husitské ulici (od 25. 11.) je na linka 133 navrácena do své trasy Florenc – Sídliště Malešice v prodloužených intervalech. V pracovní dny je prodloužena z Florence až na Staroměstskou. Linka 207 se vrací do své trasy Staroměstská – Ohrada. V pracovní dny jsou zavedeny posilové kloubové spoje v úseku Florenc – Ohrada. O víkendu jsou nasazeny kloubové autobusy v celé trase. Linka 190 pojede od 26. listopadu v ranní špičce v intervalu 6 minut. Linka 196 již nebude od 26. listopadu jezdit na Kloboučnickou, bude tak celotýdenně vedena v trase Smíchovské nádraží – Kačerov. Náhradou je v této relaci linka 139. V den celostátní změny jízdních řádů, 9. prosince, dojde ke zrušení krátkých spojů ve špičce na midibusové lince 248. Naopak o adventních víkendech dojde k posílení metra a některých autobusových linek. O tom jsme informovali 13. listopadu

Štítky , , , , , , , , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Vojtěch Jánský

Na stránkách začal pracovat v lednu 2018 na městských linkách. Od května 2018 je zástupcem šéfredaktora stránek. V říjnu 2018 ukončil práci na městských linkách a nyní se věnuje denním článkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *