Předvánoční nákupní šílenství. Které linky budou posíleny?

O adventních víkendech bude jezdit metro každých pět minut. Dojde k posílení i některých autobusových linek. Město vyjde posílení dopravy na 17,1 milionu korun. Vyplývá to z materiálu, který dnes projednalo dosluhující zastupitelstvo. První takové posílení nastane při prvním adventním víkendu tj. 1. a 2. prosince.

Při adventních víkendech bude jezdit metro A každých pět minut. (foto: MCH)

S ohledem na to, že na lince C je již od 1. září interval 5 minut samozřejmostí, budou během adventu posíleny zbylé linky. Metro A a B bude jezdit v tomto intervalu vždy v sobotu od 9.00 do 20.00 a v neděli od 13.00 do 20.00. Vzhledem k tomu, že na lince 119 jsou vždy návaznosti na metro/z metra, dojde i na ní o víkendu k posílení na pět minut. Na linky 188 a 207 budou místo standardních nasazeny kloubové autobusy. Linky zastavují u velkých nákupních center (Arkády Pankrác a Palladium).

Z celkových nákladů zhruba 17,1 milionu korun bude nejdražší posílení na „áčku“, to vyjde na 10,5 milionu. Posílení trasy B bude město stát přes šest milionů a na 583 256 korun vyjdou změny autobusů.

Oproti minulým rokům je letošní posílení MHD v menším rozsahu, protože rozsáhlejší změny nejsou potřeba, neboť v posledních letech začaly na vybraných tramvajových linkách jezdit dvouvozové soupravy, nasazovány jsou kloubové autobusy nebo byl zkrácen interval na trasách metra B a C.

Štítky , , , , , , , , , .Záložka pro permanentní odkaz.

Autor: Vojtěch Jánský

Na stránkách začal pracovat v lednu 2018 na městských linkách. Od května 2018 je zástupcem šéfredaktora stránek. V říjnu 2018 ukončil práci na městských linkách a nyní se věnuje denním článkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *